Tuesday, August 27, 2013

Menjual Pati Rahsia, Pagar Hikmat, dan Senjata Sulit, Senjata Mukmin, dan Ilmu Rahsia Jaga Diri

Assalamualaikum & salam sejahtera kepada para pembaca blog naimalkalantani™ ini. Moga sihat selalu. Kali ini saya hendak berniagalah sikit.

Sahabat-sahabat, 

Saya di sini nak menjual buku-buku & kitab-kitab RARE. Kitab-kitab ini mungkin tak ada dah dijual di kedai-kedai sebab tak ada cetakan baru dah. Kalau ada pun, 1:100 kedai baru jumpa.

Busana Melayu: Tanjak

Anak Gajah Menyusu
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca blog NaimAlKalantani™ ini. Moga dalam kerahmatan Allah Taala selalu.

BLOG EXPIRED


Untuk pengetahuan semua, saya membuat blog ini adalah berbayar. Ramai orang tanya, “Naim, kenapa kau buat blog bayar, tapi aku free je?”
Jawapannya kerana saya beli domain (alamat) blog ini. Sebab tu blog ni dot com, bukan dot blogspot. URL ni tak lama akan expired, lebih kurang 5 Sept nanti. Lepas tu saya kena renew kembali dengan harga $10 USD/tahun. 

BAJU RAYA CANTIK


Thursday, August 22, 2013

Amalan Wafaq Khotamun Nubuwwah Dalil Yang Nyata

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca blog ini. Kali ini saya menceritakan berkaitan dengan Khatimun Nubuwwah atau Tanda Kenabian.

Post kali ini saya salin daripada notes rakan saya di facebook.

Terima kasih kepada rakan saya, As-Sayyid Faez Al 'Aydrus.


Monday, August 19, 2013

KEMATIAN: pendapat, doa, petua, dan nasihat

sekadar hiasan
photo credit to blogger
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca blog NaimAlKalantani™ ini. Harap sihat walafiat selalu.

Raya dah habis dah. Sekolah & IPT dah mula menjalankan P&P. Ada yang masih dalam mood raya lagi ni kan?

Kali ini saya nak menceritakan kepada kalian mengenai serba sedikit perihal KEMATIAN dan 'persediaan mati dalam media sosial'.

Pada tanggal 19 Ogos 2013, pagi Isnin waktu hari pertama buka sekolah selepas cuti raya, seorang rakanku telah kembali ke rahmatullah. Iaitu Mastura Nabila. Moga-moga roh arwah dirahmati Allah.
Saya di sini bukan nak bercerita mengenai rakan saya yang meninggal itu, tetapi dari itulah saya mendapat satu ilham untuk bercerita mengenai KEMATIAN.

MATI ITU WAJIB

Saturday, August 17, 2013

Kitab Pati Rahsia: Peraturan Mendapatkan Khadam

photo ping to suarapeople
Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada para pembaca blog NaimAlKalantani ini.

Kali ini saya ingin menyetakan kaifiat untuk mendapatkan khadam. Di sini ialah petikan daripada Kitab PATI RAHSIA karangan Haji Nik Mahmud bin Wan Ismail (Dato' Perdana  Menteri Paduka Raja Negeri Kelantan (1930)).

Amalan-amalan ini saya TIDAK beramal dan saya bukan ijazahkan kepada sesiapa. Ini hanya petikan dalam kitab Pati Rahsia yang saya alih tulisan daripada jawi lama kepada rumi.

JANGAN BACA bagi pelajar SPM !!! Danger !!!

photo ping to blogger
Ok.. Sebelum anda semua baca ni, tolong tenangkan hati & lapangkan minda anda semua. Bertindak professional. Jangan ada kaitan dengan mana-mana pihak kerajaan atau pembangkang. lol. 

Ok, sekarang, bagi yang akan sekolah tahun hadapan (terutamanya bakal-bakal calon exam besar, SPM), bacalah ni. 5 minit pun tak sampai maybe. This is very useful.. boleh share @ tag nama member korang :)

Pembetulan Pemikiran Terhadap Barang Penjualan Saya (Ilmu Hikmat)

photo ping to blogger

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pemaca blog ini. Terima kasih kerana melawat blog ini. :)

Kali ini post saya mungkin pendek sahaja. Di sini saya nak menjawab pertanyaan dan persoalan yang bermain di minda sesetengah insan yang memandang serong terhadap kitab-kitab ilmu hikmat yang saya jual secara online ini.

Antara kitab yang mengandungi Ilmu Hikmat yang saya jual ialah:

Kitab PATI RAHSIA karangan Haji Nik Mahmud bin Wan Ismail (Dato' Perdana  Menteri Paduka Raja Negeri Kelantan (1930))
Kitab Senjata Sulit karangan Tok Janggut (Grik, Perak)
Kitab PAGAR HIKMAT karangan Tok Janggut (Grik, Perak)
Kitab Senjata Mukmin karangan Allahyarham Haji Husin Kudri (Martapura, Indonesia)
Kitab Rahsia Ilmu Jaga Diri - Pegangan Hidup Seharian karangan MATLUB

Pengkajian Terhadap Orang Kelantan

photo geocities

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca blog NaimAlKalantani™ ini secara sengaja atau tidak. Kepada sesiapa yg masih bersekolah, nak buka sekolah dah ni. Siapkanlah kerja-kerja sekolah tu ye. Jangan duk beraya sakan sangat ye. :)
Tapi kan, raya la kita kena sambut dengan gembira. Ini tidak, berlambak dengan timbunan kerja sekolah macam tak bagi raya dah.
Bak kata pepatah “Bila Ramadhan, puasalah bersungguh-sungguh. Bila Syawal, rayalah bersungguh-sungguh juga” lol

Sunday, August 11, 2013

Fenomena Raya Sekarang dengan Dahulu

photo ping to Blogger

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca blog NaimAlKalantani™ secara sengaja atau tidak. :)

Ketika saya menulis blog ini, saya berada dalam kereta. Balik kampung la. Kat Machang, Kelantan. Raya ke-4 baru balik. Masa balik ni pun lalu ikut Terengganu sebab ada 'bekwoh' kat Kuantan. So, terpaksa la ikut Ganu.

Saturday, August 10, 2013

Pakaian Raya


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca blog NaimAlkalantani™ ini sama ada sengaja atau tak sengaja. :)

Seronok raya tahun ini? Banyak dapat duit raya? Mesti banyak kan? Berseronoklah pada hari raya. Hari untuk kita meraikan kemenangan kita kerana telah berpuasa selama sebulan.

Monday, August 5, 2013

Hari Raya (sedikit tips untuk meminta maaf)

photo ping to google


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pelawat blog NaimAlKalantani ini. Nak raya dah ni. Makin hari makin terasa bahangnya. Baju raya Naim tahun ni warna hitam. Baju tu baju melayu Tingkatan 6 SMK Jengka Pusat sebenarnya. Baru masuk form 6, kena beli baju. So, Naim ambil inisiatif untuk menggunakan kain baju melayu tu untuk jadikan baju raya terus. Kan jimat kos kan. lol. 

Friday, August 2, 2013

Permohonan maaf NaimAlKalantani kepada semua guru di Malaysia


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca blog NaimAlkalantani ini. Ha, puasa penuh tak tahun ni? Siapa-siapa yang tak puasa penuh disebabkan sakit atau hal-hal lain, insyaAllah kita sama-sama ganti pada Syawal nanti bersama-sama dengan puasa enam. Moga di bulan Ramadhan ini anda semua diberkati oleh-Nya.