Saturday, May 26, 2018

Catatan Ringkas: Asakan PRU14

Waktu aku mengundi, dalam otak aku tak give a fuck pun pasal manifesto kejadah semua ni. Aku pergi kempen aku baca je manifesto dan aku alert je.
.
Tapi prioriti aku bukan pada manifesto. Manifesto ni nak jadi bahan hujah masa kempen bolehlah. Sebab tu masa kempen, habis semua manifesto ni keluar. 
.
Tujuan aku mengundi nak 1 je, nak perubahan. Sama ada PAS atau PH memerintah, aku dont give a fuck pun. Aku masih berpegang dengan Asalkan Bukan UMNO (ABU). 
.
Aku pernah tulis dalam 1-2 minggu kat blog aku; aku bukan tertarik kepada Tun Mahathir. Tapi oleh kerana dia berada di side aku, maka aku sokong. Bersangka baik. Korang pun tahu kan — the enemy of my enemy is my friend. 
.
Kita dah nampak untuk 2 minggu ni lebih kurang, ada je kesalahan PH, rakyat terus bantai. Dan pimpinan PH pun rasa tergugat jugak. Diorang naik disebabkan rakyat, kalau diorang jibauk, mereka akan diturunkan oleh rakyat jugak. 
.
Tapi rakyat kena ingat, korang vote ni, festime pembangkang menang dalam masa 61 tahun. Jadinya, aku walaupun ada sindir jugak kerajaan, tapi kemon la, beri masa sikit lagi untuk panaskan kerusi dengan bontot diorang kat Putrajaya tu. At least diorang janji 100 hari, kira beri masa.
.
Nak sindir, sindirlah. Aku terhibur je. Aku pun join jugak. Tapi sehari lepas diorang punch card kau terus hantar surat terbuka, email semua, request itu ini, bullshit la diorang nak layan. Diorang tu aku rasa kt putrajaya tu tak tahu lagi kat mana letaknya tabung pemadam api, korang dah asak semua benda dah. Sabar. 
.
Aku yakin, pimpinan akan buat sebaiknya, at least dalam masa setahun dua ni. Sebab diorang tak nak hilang kepercayaan rakyat. 
.
LGE and the 3 Musketeers kita nampak nak kira, nak selesai hutang. 
Lock Siew dah nampak ketegasan. 
Mahathir hari2 ada pc, ada news. 
Council of Elders hari-hari meeting. 
KJ nak bangunkan balik BN. 
Shahidan tak nak raja masuk campur hal politik. 
Harakah masih tak puas hati dengan PH. 
PAS Terengganu dah confirm jalankan manifesto. 
PAS Kelantan chill lagi. Sap kok luhh. 
.
Jalan terus kawan-kawan. Ada benda tak kena, kita zasssss, ajak aku sekali.

26052018
4:33am

No comments:

Post a Comment

komen dan kritikan amat digalakkan