Thursday, November 14, 2013

Siapa suruh baca malam-malam

Kenapa bila malamlah aku nak baca novel? Beli novel baru. Novel Fixi. Tajuk Ilusaniti. Cegampang ayat.

Ayat sempoi habis. Tapi seram weh ceritanya

Novel fixi banyak yang best. Good job lah. Ada lucah atau sedikit (aku rasa banyak) unsur erotik.
~macam mana la gurls boleh follow up novel Fixi.


Zaman sekarang orang dah mula start baca novel gerne ni. Sebabnya (bagi pendapat aku), novel ni menunjukkan situasi sebenar kita sekarang.

Ayat dalam novel ni sempoi. Tak macam novel-novel lain. Novel-novel lain tu menipu je terjadi. Macam drama petang-petang ada la aku nengok.

Ayat dalam novel ni guna bahasa pasar dan bahasa agak (memang) celupar gila. Main lepas je nak cakap apa.

Aku suggest, bagi pelajar yang nak ambil exam terutama exam esei, jangan amalkan lagi baca novel macam ni, nanti terpegaruh dengan ayat dalam novel ni. Bukan aku nak low kan novel ni, tapi sekadar nasihat. Takut terpengaruh. Lepas anda exam, lantaklah nak baham semua pun novel-novel urban ni. aak?
Now 12:39am, aku nak bancuh Nescafé, lepas tu sambung baca Ilusaniti. Kbai.

No comments:

Post a Comment

komen dan kritikan amat digalakkan