Monday, June 24, 2013

Perlimau Keris

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada pembaca blog Naimalkalantani. Moga Sihat selalu. Ok. Kali ini saya nak cakap mengenai perlimau keris. Ha? Macam kurafat je dengarnya. Hmmm, betul ke kurafat?
Post kali ini saya copy dari facebook rakan saya.


Keris Nagasari Emas
photo ping to lanchangkuning4u

Wednesday, June 5, 2013

Tak ada PELAJAR yg teruk, tapi ada GURU yang teruk

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada pembaca blog naimalkalantani ini. Hari ni saya nak ceritakan mengenai GURU dan PELAJAR. Post ini bersempena hari ulang tahun kelahiran aku yang ke-18. Huhuhu.. lol. jk. Post kali ini bukanlah untuk menyakitkan hati guru-guru yang berada di dunia ini, tetapi untuk mengubah cara kita berfikir. Post ini juga bukan khusus kepada guru-guru sekolah, tetapi semua guru termasuk ibu bapa sendiri. Jom pakat-pakat baca.

Saya ada jumpa pepatah mengatakan "PELAJAR YANG BAIK, LAHIR DARI GURU YANG BAIK". Ataupun pepatah yang lebih kurang macam tu la. Banyak sangat kat google pepatah macam ni.

Sunday, June 2, 2013

Ilmu Wafak

photo ping to blogger

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog saya. Kali ni saya nak terangkan mengenai WAFAK. Gambar di atas ni adalah sebahagian dari wafak. Post kali ini dikreditkan kepada chulahitam yang dikelolakan oleh Cikgu Azizan, Cikgu Silat Gayong. Harap dapat mengambil manfaat. Artikel dari chulahitam ini saya edit untuk nampak kemas dan mudah dibaca, harap tidak mengubah maksudnya.

National Geographic - Fight Masters: Silat



Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada para pembaca blog Naimalkalantani ini. Moga sihat selalu. Lama dah aku tak update blog ni sejak balik dari Kem PLKN Tasik Chini Resort, Pekan, Pahang. Ok, kali ini aku nak bagi anda semua satu link untuk mendownload satu rancangan realiti seni beladiri iaitu SILAT.