Tuesday, November 27, 2012

Novel: Leaving Microsoft to Change the World



photo ping to google


Tajuk: Leaving Microsoft to Change the World
Pengarang: John Woods

Novel ni memang gempak la. Tak rugilah habis RM22. Masa dalam kedai buku, sempat la juga usyar-usyar pakcik google pasal buku ni. Banyak ulasan best pasal buku tu. Aku pun beli je la. Ingatkan nak beli buku 9 Nyawa karya RAM. Tp aku lebih tertarik dengan tajuk 'microsoft' dalam novel ni. 

Friday, November 23, 2012

Saya Tak Ada Duit, Macam Mana Nak Bantu GAZA?

photo ping to langitilahi

Assalamualaikum semua warga blog naimalkalantani.com. Dunia kini sedang kecoh isu Palestin kena serang dengan Israel LAKNATULLAH. Kita di sini hanya mampu berdoa dan mmberi sumbangan. Ok. Sekarang aku nak sharing post dari LangiIlahi milik pengarang novel terkemuka Malaysia, iaitu saudara Hilal Asyraf... Mempersembahkan post beliau:

Semua sedia maklum, bahawa saudara kita di Gaza sekarang sedang galak diserang oleh rejim zionis Israel bermula malam 1 Muharram 1434H. Sekarang, usaha-usaha untuk membantu saudara kita di sana sedang berjalan dengan hangat. Antara yang mengusahakan bantuan adalah NGO HALUAN di bawah bironya HALUANPalestin dan Aqsa Syarif. Kami di LangitIlahi.Com berusaha apa yang kami mampu untuk memberikan kesedaran akan hal ini, mempromosikan derma dan sebagainya.

Monday, November 19, 2012

Novel: Nama Atas Kertas





Title: Nama Atas Kertas

Writer: Nasron Sira Rahim


Mengisahkan dua orang polis muda yang ingin menyiasat mengenai pembunuhan. Sebuah novel thiller logik akal dan memerlukan anda berfikir ke tahap maksimum. Aku pun pening baca novel ni. Bagi aku, hanya ahli matematiklah yang dapat selesaikan puzzle yang diberikan oleh pembunuh itu. Sebab ahli matematik sangatlah genius.